فلج شدن ناگهانی سگ

بدون شک بسیاری از شما در مورد فلج شدن ناگهانی سگ اطلاعات زیادی ندارید و به همین دلیل اگر شما سگ خانگی دارید و یا اینکه می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد نژاد سگ ها داشته باشید، باید اطلاعات خود را در مورد فلج ناگهانی سگ بیشتر کنید. عوامل متعددی در فلج شدن سگ نقش دارد که هر یک از آنها به تنهایی یکی از این علت ها به شمار می رود و برای اینکه با آنها آشنایی بیشتری پیدا کنید با دهکده حیوانات همراه باشید.

علت فلج شدن ناگهانی سگ

همانطوری که بیان نمودیم فلج شدن ناگهانی سگ علت های متنوعی دارد و هر کدام از این علت ها بیشتر به سیستم اختلال عصبی سگ ها باز می گردد. بر همین اساس برخی از آنها به اختلالات عصبی سگ ها مربوط است و در فلج شدن آنها نقش بسیار دارد که عبارتند از :

  1. صرع : بیماری صرع از بیماری هایی به شمار می رود که به اختلالت عصبی سگ ها باز می گردد و از یک الی 3 سالگی در بدن آنها به وجود می آید. از جمله اصلی ترین عواملی که در بیماری صرع و فلج شدن ناگهانی سگ نقش دارد ژنتیکی می باشد و یا اینکه به مغز آنها مدت بسیار کوتاهی اگر اکسیژن نرسد آنها دچار این بیماری می شود. تومورها و شکل گیری آنها در این مورد نقش دارد و سگ ها را دچار فلج شدن می کند.
  2. تشنج : تشنج یکی از بیماری هایی می باشد که در سگ ها به وجود می آید و علت اصلی به وجود آمدن این بیماری از صرع است و در فلج شدن سگ هم نقش دارد. این بیماری هم با مغز ارتباط بسیار نزدیکی دارد و اختلالات بسیاری را در ذهن به وجود می آورد. زمانی که سگ به این بیماری دچار می شود، احتمال دارد که به پهلوی خود بیفتد و مدام ناله کند و یا اینکه پا بزند، بعد از مدتی دیگر پا نمی زند و به صورت ناگهانی فلج می شود.

علت فلج شدن ناگهانی سگ

بیماری فلج شدن سگ

بیماری های زیادی برای فلج شدن ناگهانی سگ توسط دامپزشکان شناسایی شده است که اگر از آنها جلوگیری نکنید باعث ضربه های جدی به حیوان خانگی شما می شود که باعث از کار افتادن سیستم عصبی سگ شما می شود. پس اگر با مشکلاتی از این قبیل مواجه شدید حتما به دامپزشک مراجعه کنید.

  1. هیدروسفال : سیستم درناژ در این بیماری دچار نقص می شود و علت اصلی آن هم عفونت های باکتریایی و ویروسی به شمار می رود و یا حتی بالا رفتن سن سگ هم در این مورد نقش دارد و می توانید عامل این بیماری شناخته شود. اگر سگ دچار این بیماری شود امکان دارد که سیستم بدنی او دچار اختلالات زیادی شود و به همین دلیل باید بدانید که فلج شدن ناگهانی سگ به این مورد هم مربوط می شود.
  2. بستمبر : از دیگر بیماری هایی که در فلج سگ نقش مهمی دارد و باید از آن اطلاع داشته باشید بیماری بستمبر می باشد. این بیماری بیشتر در سگ هایی به وجود می آید که بسیار جوان هستند و سن آنها از 3 الی 6 ماهگی می باشد. البته باید بدانید این بیماری در هر سنی امکان دارد رخ دهد، علت اصلی این بیماری آلودگی می باشد و زمانی که وارد بدن می شود، سلول های دفاعی می خواهند آن را دفع کنند، ولی به اشتباه آنها را در تمامی بدن پخش می کنند، بر همین اساس زمانی که این ویروس و بیماری در تمامی بدن پخش شود موجب فلج شدن سگ نیز می گردد. برخی از سگ هایی که جوان تر هستند می توانند به خوبی این ویروس را در بدن خود از بین ببرند، ولی برخی از سگ های پیرتر نمی توانند آنها را از بین ببرند و به همین دلیل فلج شدن ناگهانی سگ رخ می دهد.
  3. هاری : یکی از خطرناک ترین بیماری هایی که برای سگ امکان دارد رخ دهد بیماری هاری می باشد، البته باید بدانید که این بیماری در سگ موجب مرگ او می شود، ولی اگر سلول های عصبی او را درگیر سازد امکان دارد به فلج شدن سگ ختم شود. این بیماری بین انسان و سگ مشترک است و در اثر گاز گرفتن حیوانی که هار است رخ می دهد. اگر نمی خواهید سگ شما دچار این بیماری شود باید واکسن هاری را حتما به او تزریق کند، در واقع این بیماری علاوه بر اینکه خطرات بسیاری دارد حساسیت بالایی هم نیز دارد، به همین دلیل امکان دارد که برای فلج شدن سگ هم یکی از این دلایل به شمار رود.

علت بی حالی و عدم تعادل در راه رفتن پاهای عقب سگ چیست

اگر قصد نگهداری یک سگ را دارید، باید بدانید که چالش‌های متعددی پیش روی شما قرار دارد. باید هر لحظه مراقب علائم حیوان و شیوه راه رفتن او باشید. یکی از مشکلاتی که برای برخی از پت‌ها رخ می‌دهد، عدم تعادل در راه رفتن یا تلوتلو خوردن است. فلج شدن ناگهانی سگ می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. برای مثال حتی یک ضعف اندک متابولیکی نیز ممکن است باعث بروز این مشکل شود. در زیر برخی دیگر از دلایل عدم تعادل در راه رفتن پاهای عقب پت‌ها شرح داده شده‌اند:

  • خوراندن مواد مخدر به حیوان: گاهی اوقات علت بی حالی و تلوتلو خوردن سگ به دلیل خوراندن مواد مخدر به او است. اگر به تازگی یک پت را به سرپرستی گرفته‌اید و درباره نحوه تغذیه او چیزی نمی‌دانید، باید این احتمال وحشتناک را در نظر بگیرید.
  • مشکلات عصبی: هر یک از مشکلات عصبی سگ‌ها علائم خاصی را از خود بروز می‌دهند. درگیر شدن برخی از اعصاب حیوانات باعث عدم تعادل آن‌ها در راه رفتن می‌شود. مشکلات عصبی و مغزی معمولا نتیجه ضربه یا مشکلات به وجود آمده در بدو تولد توله‌ها هستند. دامپزشک با استفاده از تصویربرداری از مغز حیوان به بهترین شکل می‌تواند مشکلات عصبی و مغزی او را تشخیص دهد.
  • مشکلات متابولیکی: گاهی اوقات دلیل عدم تعادل پت مشکلات متابولیکی است. برای مثال کمبود انواع ویتامین و برخی مواد معدنی در بدن پت باعث تلوتلو خوردن او می‌شود. در این شرایط احتمالا حیوان علائم دیگری مانند بی حالی نیز از خود نشان می‌دهد.

علت بی حالی و عدم تعادل در راه رفتن پاهای عقب سگ چیست

درمان فلج شدن پاهای عقب سگ

اگر متوجه بی حالی و عدم تعادل در راه رفتن سگ خود شدید، حتما به دامپزشک مراجعه کرده و شرایط سلامتی او را بررسی کنید. دامپزشک برای تشخیص دقیق مشکل ممکن است که MRI یا آزمایش خون را تجویز نماید. به خصوص اگر مشکل با تلوتلو خوردن و ضعف همراه باشد. بعد از انجام بررسی‌ها و آزمایشات لازم دلیل فلجی پاهای عقب سگ و راه‌های درمان آن مشخص می‌شود.

روش‌های مختلفی برای درمان ضعیف شدن پاهای حیوانات وجود دارند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز سگ‌ها بسته به سنشان اشاره کرد. اگر در آزمایش خون پت کمبود برخی مواد مانند آهن اثبات شده باشد، این روش بسیار مفید است. البته باید در نظر داشت که گاهی اوقات علت ضعف و عدم تعادل حیوان در راه رفتن به روحیه و افسردگی او مربوط می‌شود. در این شرایط توجه به پت و زمان گذاشتن برای او تا حد زیادی مشکل را برطرف می‌کند.

اگر علت ضعف پای پت مشکلات عصبی باشد، برای درمان آن باید از داروهای تجویز شده توسط دامپزشک استفاده کرد. در این شرایط حیوان چند ماهی نیاز به مصرف دارو دارد و پس از آن به طور کامل درمان می‌شود.

ناتوانی در راه رفتن سگ

پیش از اینکه بخواهیم علت اصلی ناتوانی در راه رفتن سگ‌ها را بررسی کنیم، ذکر یک نکته خالی از لطف نیست. به یاد داشته باشید که کشیدن پای پت روی زمین پس از ادرار یا مدفوع یک اتفاق طبیعی است و جای نگرانی ندارد. حیوانات با انجام چنین کاری مواد شیمیایی موجود در غدد پاهای خود را روی زمین قرار داده و به اصطلاح نشانه‌گذاری می‌کنند. بنابراین این رفتار را می‌توان بخشی از غریزه و نیاز طبیعی پت‌ها به شمار آورد. با این وجود، گاهی اوقات، ناتوانی در راه رفتن و کشیدن مکرر پا می‌تواند ناشی از مشکلات گوناگون پوستی یا مفصلی باشد.

شما باید بررسی کنید که پت در چه زمانی قادر به راه رفتن درست نیست و پای خود را روی زمین می‌کشد. با توجه به این نشانه‌ها به دامپزشک مراجعه نموده و علت پزشکی و راه‌های درمان مشکل را بررسی نمایید. در اکثر اوقات هیچ مشکل جدی وجود ندارد و حیوان تنها با کشیدن پاهای خود روی زمین می‌خواهد سوزش موجود در پوست و پاهای خود را تسکین دهد.

یکی دیگر از دلایل فلج شدن ناگهانی سگ‌ها، آلرژی در پوست بدن و سایر بیماری‌های پوستی در آن‌ها است. خارش و درد ناشی از بروز التهاب و کک و مک نیز باعث می‌شوند که پت پای خود را روی زمین بکشد. عفونت‌های باکتریایی و قارچی پوست نیز راه رفتن را برای حیوان دشوار می‌سازند؛ به طوری که او برای تسکین درد ناشی از این مشکلات پای خود را روی زمین می‌کشد. این عفونت‌ها به دلیل زخم‌ها و سایر مشکلات پوستی رخ می‌دهند.

ناتوانی در راه رفتن سگ

تمارض سگ به فلج بودن

گاهی اوقات برخی از سگ‌ها برای جلب توجه یا گرفتن غذا از دیگران وانمود می‌کنند که فلج هستند. این موجودات زیرک برای رسیدن به هدف خود پاهایشان را روی زمین می‌کشند. این عمل می‌تواند ناشی از مشکلات روحی حیوان و افسردگی او نیز باشد. در این شرایط باید به پت خود توجه بیشتری داشته و زمان زیادتری را با او بگذرانید.

علت ضعیف شدن پای سگ

ضعیف شدن پای سگ 5 دلیل متفاوت می‌تواند داشته باشد. مشکلات نخاعی، استخوانی و همچنین بیماری‌هایی مانند آرتریت در بروز این مسئله دخیل هستند. در ادامه به شرح مفصل‌تر دلایل ضعف و بی حالی پاهای پت‌ها می‌پردازیم:

  • آرتریت: در این بیماری التهاب مفاصل باعث احساس درد و ضعف در پاها می‌شود. حیوانات مسن‌تر بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند.
  • مشکلات نخاعی: فتق دیسک، سکته، ضایعات نخاعی و فشار روی نخاع باعث ضعف و فلج می‌شود.
  • مشکلات استخوانی: این مشکلات شامل شکستگی، جابجایی مفاصل و سایر آسیب‌های استخوانی هستند.
  • بیماری‌های سیستمیک: بیماری‌هایی همچون کم خونی، کمبود ویتامین و مشکلات قلبی باعث ضعف پا می‌شوند.

شما باید به علائم دررفتگی لگن سگ توجه کرده و هرگونه نشانه‌های ضعف پا در او را جدی بگیرید. با مراجعه به دامپزشک و انجام آزمایش‌های لازم، علت مشکل را پیدا کرده و درمان مناسب آن را شروع کنید.

علت ضعیف شدن پای سگ

داروی فلجی سگ

شیوه‌های درمان فلج شدن ناگهانی سگ به علت اصلی بروز این مشکل بستگی دارد. برای مثال با رعایت رژیم غذایی مناسب می‌توان وزن بدن حیوان را متعادل نگه داشت. وزن بالا می‌تواند فشار زیادی را به مفاصل سگ وارد آورده و باعث ضعف پای او شود. همچنین برای رفع این مشکل ورزش‌های توانبخشی تحت نظارت دامپزشک نیز بسیار مهم هستند. ماساژ ملایم عضلات بعد از ورزش به بهبود گردش خون پت و تقویت عضلات او کمک می‌کند. در کنار رژیم و ورزش، باید دستورات دارویی و فیزیوتراپی دامپزشک را نیز جدی گرفت. در برخی موارد (در صورت وجود تورم) ممکن است که از داروهای ضدالتهابی نظیر کارپروفن یا پردنیزون برای درمان بیماری‌های زمینه‌ای مانند عفونت یا التهاب استفاده شود. متاسفانه در موارد حاد، عمل جراحی تنها و مناسب‌ترین گزینه برای ترمیم آسیب وارد شده به اعصاب و ستون فقرات حیوان به حساب می‌آید.

لطفا نظرات خود را با خانواده دهكده حيوانات در ميان بگذاريد

تصاویر مجموعه
ساعات بازدید مجموعه
امکان بازدید همه روزه از مجموعه حتی روزهای جمعه و تعطیل
09123609467 شماره تماس - رفیعی
ساعات بازدید: 10 تا 19لطفا یک روز قبل از بازدید هماهنگ کنید